facebook tracking
Intervju: Carl-Marcus Löfgren

”Jag har alltid känt mig som hemma här.” 


När Carl-Marcus Löfgren gick på gymnastiet var IT och datorer ett stort intresse och mycket tid lades på datorspel. I Alingsås var det Candidator man gick till när det var dags att köpa ny utrustning, och arbetade man inom IT-branschen var Candidator det häftigaste stället att vara på. Efter att några år senare både fått jobb på Candidator och hunnit lämna för en tjänst som IT-chef är Carl-Marcus tillbaka på Candidator igen med många erfarenheter i bagaget.

2008 började jag arbeta som IT-tekniker här på Candidator och blev efter ett par år gruppchef. Där efter var jag iväg från företaget i 2 år, sammanlagt har jag arbetat här i 8 år. Min roll har hela tiden utvecklats och jag har fått ett större och större ansvar. Nu arbetar jag som gruppchef för ett team på 15 personer som sitter både i Alingsås och i Skövde. Vi tar bland annat hand om Candidators största kund och det är ett väldigt roligt arbete.


Efter gymnasiet ville Carl-Marcus bli sjöofficer. Efter att ha gjort lumpen inom samband/krypteringsteknik och arbetat som sergent stod valet mellan att flytta till Östersund eller byta bana. Carl-Marcus valde då att satsa på IT. Siktet var inställt på Posten IT i Alingsås och en gång varje månad gick han dit och försökte tjata till sig ett jobb, och efter ett år blev han anställd.

När jag arbetade på Posten IT ville jag vidare till Candidator, det var lite mer prestige i att arbeta här. Det var en ren slump att jag en dag, på ett tåg från Stockholm till Alingsås hamnade brevid en rekryterare. Han hade fått i uppdrag att rekrytera till Candidator och en vecka senare fick jag komma på intervju.

Från att ha jobbat med Postens interna IT-system var det en stor omställning att åka ut till olika företag och hjälpa till med deras IT. Det var helt andra system än vad jag var van vid, men till slut lärde jag mig det också. Jag fick nummer 35 som anställningsnummer och nu är vi uppe i över 350 anställda, det har hänt mycket sedan dess.

 

Carl-Marcus fick sedan rollen som gruppchef, och därefter fick han frågan från en av kunderna att bli IT-chef på det företaget. Det kändes som rätt steg i karriären och i 2 år var Carl-Marcus anställd på ett företag som skulle bli störst i Västsverige i sin bransch och expandera med ett stort antal butiker runt om i landet.

Mitt nya arbete innebar bland annat att byta IT-system till ett som gick att växa i, där det fanns möjlighet att utöka med flera butiker. Jobbet var roligt med det blev inte som jag tänkt mig då verksamheten istället delades och såldes, efter 2 år började jag titta mig omkring efter nya jobb. Jag trivdes ju på Candidator tidigare men tänkte att jag skulle testa något annat, men ingenting verkade lika bra. När jag hade bestämt mig för att kontakta Candidator igen ringer Joachim och frågar om jag vill bli KAM.

Det var roligt att börja här igen. När jag kom tillbaka hade det skett lite förändringar, vi hade en ny vd och vårt interna system har fått ett lyft som vi kunde dra stor nytta av och som öppnade nya möjligheter. Men Candidator-andan var den samma. Det är en väldigt personlig stämmning här, det är människorna som gör det. Jag har alltid känt mig som hemma här.

 

Carl-Marcus kunde inte bara se sin arbetsplats med nya ögon när han kom tillbaka, utan hade också med sig vädefulla erfarenheter. Eftersom att han arbetade hos en av Candidators kunder fick han stor insikt i hur det är att vara kund till Candidator och vad man på kundsidan värdesätter.

När man sitter som kund och beställare av IT-tjänster är det vissa aspekter man tycker är viktiga, det kan vara någon helt annat än vad man som leverantör tror att ens kunder värdersätter. Det var lärorikt att inse. Det är också lätt att tro att man som kund vill ha kontakt med den bästa teknikern, men jag upplevde att den bästa kontaktpersonen är den med bäst ordning, struktur och förmåga att delegera. Det är något som jag verkligen tagit med mig i min roll som gruppchef.

Den rollen jag har idag innebär personalansvar och ansvar för gruppens leverans. Jag ser till att det finns utrymme för både gruppen och individerna att utvecklas. Det är en del administration också men jag har mycket kontakt med medarbetarna, jag hjälper dem att lägga upp sin leverans och att utveckla sina kunskaper. Vid behov jobbar jag också med rektytering till gruppen.

Andra saker som jag uppskattar nu när jag är tillbaka på Candidator är att jag har kollegor med samma intresse. När jag på min tidigare arbetsplats var själv på IT-avdelningen fanns det ingen som delade mitt intresse, och det fanns inte heller någon att bolla med. Här har jag många jämnlikar. 

 

Carl-Marcus intresse för datorer resulterade i att han under gymnasietiden startade ett internetcafé på sin skola. Han spelar fortfarande en del dator och just nu brukar det bli World of Tank, men det varierar säger han.

Jag tränar också en del när jag inte jobbar, det brukar bli crossfit minst tre gånger i veckan. Sedan lägger jag tid på föreningsliv, jag är involverad i Alingsås CF som är funktionell fitness för barn och ungdommar. Ett annat intresse är segling, då är det på västkusten som jag håller till.

carl-marcus.lofgren@candidator.se

+46322643131

Jobba med mig

Jobbar du redan på Candidator DGC?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

email
@candidator.se
Teamtailor

Employer branding från Teamtailor