facebook tracking
Intervju med gruppchef Mikael Wramdemark

”Det har varit ett privilegium att få vara delaktig i att starta upp ett nytt kontor…”


Mikael Wramdemark är gruppchef i en helt ny servicegrupp som han just nu arbetar med att bygga upp och rekrytera till. Candidator öppnade ett nytt kontor i Borås under maj 2018 och det är här ett nytt team ska startas upp. Mikael arbetade tidigare som gruppchef i Alingsås, och har under öppningen av Boråskontoret varit ansvarig för flytten.

Det har varit ett privilegium att få vara delaktig i att starta upp ett nytt kontor och projektleda flytten. Det har varit väldigt roligt och väldigt utvecklande. Jag har hållt i både interna och externa kontakter, det är många pusselbitar att hålla koll på och som ska falla på plats. Det mesta har löpt på väldigt bra och vi har fått ett fantastiskt fint kontor. Vi fick till vår Candidator-anda här från första stund.

Jag har arbetat på Candidator i Alingsås i 6 år, men jag bor i Borås så det var naturligt för mig att följa med hit. Det har länge diskuterats kring att starta ett Boråskontor, bland annat har vi kunder i Boråsområdet som vi vill komma närmare. Nu såg vi en öppning att starta upp i Borås och tog chansen.

Just nu handlar mitt arbete mycket om att rekrytera och att föra över våra kunder i Boråsområdet hit till kontoret i Borås. Vi har haft bra kontakt med våra kunder angående flytten och målsättningen är att de inte skall märka av den. Vi vill alltid leverera en overkligt bra kundupplevelse och övergången kommer att vara sömlös. Möjligtvis kan kunden behöva ringa ett nytt telefonnummer för support nästa gång men det är i princip den enda skillnaden.

 

Kontoret i Borås är under uppbyggnad och Mikaels målsättning är att bygga upp en fullskalig iService-grupp här. Det har i dagarna beslutats att gruppen kommer heta iService Belgrad. Gruppen ska framöver bestå av firstline support, secondline support och seniora tekniker. Mikaels roll som gruppchef innebär stort fokus på medarbetarna, att se till att de mår bra och har medel och förutsättningar för att kunna utföra sitt arbete på bästa sätt.

Jag har varit gruppchef i 3 år och mitt arbete innebär bland annat personalansvar, ekonomiskt ansvar och att hålla ihop gruppen. Jag ser till att vi har rätt resurser, att vi har rätt kompetensutveckling och certifieringar, att mina medarbetare i gruppen har bra arbetsmiljö och rätt arbetsredskap. I min roll ingår också utvecklingssamtal, lönesättning, ekonomi samt en hel del administrativt arbete.

Jag ser till att mina medarbetare mår bra, men givetvis ockå att vi har nöjda kunder. En del av min tid lägger jag på att vara SDM (Service Delivery Manager) mot våra kunder där jag följer upp och ser till att vi levererar det som är överenskommet.

 

När Mikael började på Candidator för 6 år sedan fanns det endast ett kontor och Candidator hade då ca 60 personer anställda. Nu finns Candidator i nio städer i Sverige och Norge, och har ca 350 medarbetare. Mikael började på Candidator som senior tekniker i iServicegruppen Paris. När hans dåvarande gruppchef tre år efter det skulle lämna sin roll sökte Mikael tjänsten och fick den.

Det bästa med Candidator är det stora hjärtat som finns här. Det finns en familjär känsla som känns väldigt påtaglig. Under mina anställningsintervjuer fick jag det beskrivit för mig att det skulle finnas en speciell Candidator-anda, vilket jag själv kände av väldigt snabbt efter det att jag påbörjat min anställning. Det är något av en kompis-anda, här hjälps vi åt att lösa uppgifter och jag tycker att vi verkligen lyckats skapa en vi-känsla.

 

Mikael bor i Borås med sin fru och deras två barn. Nu när han slipper pendla sparar han mycket värdefull tid han kan lägga på framförallt familjen. Det blir en del träning för Mikael och hans bästa tips för att få tid till träningen är att passa på att köra ett pass under lunchen.

När jag inte jobbar umgås jag först och främst med familjen som består av min fru och mina döttrar på 4 och 8 år. Om jag får tid över är jag gärna ute och löptränar och försöker även att besöka gymmet några timmar i veckan. Det blir även några lopp per år. Jag har löptränat i säkert 20 år men det är först nu på senare som jag har fastnat för att tävla. Jag får erkänna att jag nästan varit lite anti till att tävla i löpning men efter att ha provat på ett Kretslopp och Göterborgsvarv för några år sedan så fick jag blodad tand. Det är sådan uppståndelse kring det där både deltagare och åskådare är super entusiastiska. 

mikael.wramdemark@candidator.se

Jobbar du redan på Candidator DGC?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

email
@candidator.se
Teamtailor

Employer branding från Teamtailor