facebook tracking
Intervju med drifttekniker Robin Magrini

”Jag vet inte vad det är men det är något som känns väldigt bra”


Robin Magrini arbetar som drifttekniker i en iPlace-grupp om 15 personer som har hand om Candidators drifttjänster. Under Robins 6 år här i företaget har han haft olika arbetsuppgifter och utvecklats i sina roller.

Jag är drifttekniker och har många olika uppgifter på mitt bord. Jag har fått mer och mer ansvar under min tid här på Candidator och nu arbetar jag övergripande i stora projekt. I och med att jag har erfarenhet från olika roller inom drift har jag en djup förståelse för alla delar vår grupp arbetar med.

Jag har hand om nya kunder och är ansvarig för införandeprojekt vilket innebär mycket kundkontakt. När vi tar över driften för en kund är jag med i hela processen fram till att vi går in i daglig drift, då lämnar jag över till någon kollega i gruppen.

Vår grupp kallas iPlace Server och har hand om serverdriften, man kan säga att vi ser till att våra servrar mår bra. Vi ansvarar för hårdvaran, även om den är virtuell. Det är våra kollegor i iService-grupperna som ansvarar för mjukvaran. Vi har hand om till exempel lagring, minne och CPU. När vi har färdigställt en server och den är klar att användas lämnar vi över den tom till en iServicegrupp för implementering av kund.


Just nu lägger Robin mycket av sitt fokus på en stor kund som kom in på Candidator i början av 2018 och som köper total outsoursing av sin totala IT-miljö. Robin har planerat arbetsprocessen tillsammans med en projektgrupp som består av tekniker från Candidator och personal från kunden, och arbetet med att flytta över deras IT-miljö är i full gång.

Vi har bland annat haft en workshop ute hos kunden där vi gjorde en informationsinhämtning för att kunna designa migreringsprocessen. Där diskuterade vi hur vi kan få in kunden i våra drifthallar så smidigt som möjligt. Nu sitter jag med migreringsdesignen så att flytten och övertagandet av kundens IT-miljö passar deras förutsättningar. Jag har förståelse för kundens drift och deras applikationer, men också för själva processen som sker under en flytt vilket är viktigt för att kunna färdigställa planeringen och designen. I arbetet bestäms också en tidsplan då de olika delarna av IT-miljön ska flyttas. Det är ofta högt tempo i vårt arbete!


Flera av Robins vänner fick efter studenten jobb på Candidator. Första gången han själv följde med vännerna till kontoret fylldes han direkt av känslan att det var här han skulle jobba i framtiden. När Robin senare studerade till system- och nätverkstekniker såg han till att få sig en praktikplats på Candidator. Men studierna innan det började någon helt annanstans.

Jag valde mellan att läsa El/Data eller Byggprogrammet på gymnasiet. Mamma och pappa tyckte att jag skulle gå el, så därför valde jag bygg. När jag efter gymnasiet var utbildad snickare jobbade jag några år inom mark och anläggning. De åren behövdes nog, det var då jag bestämde mig för att jag ville göra något annat och utbilda mig. Då valde jag att läsa 2 år till system- och nätverkstekniker på en yrkeshögskola där en tredjedel av utbildningen är förlagd ute på arbetsplats.

Jag fick med mig en bra grund från utbildningen, men det visade sig snart att verkligheten var något helt annat. Den första praktikperioden som låg termin 3 gjorde jag här på Candidator. Efter fyra veckor i Romgruppen och en vecka i iPlace Server fick jag frågan om att bli anställd i iPlacegruppen. Sedan dess har jag varit kvar och jobbade 100% samtidigt som jag studerade färdigt 100%.


Det blev som Robin tänkte när han besökte Candidator med vännerna första gången, det var här han skulle jobba i framtiden! När Robin började här var det 60 anställda på företaget och man kom in på en arbetsplats där alla var tajta. Nu 6 år senare har Candidator över 300 medarbetare och man kommer istället in i en tajt grupp vilket bidrar till stor trivsel enligt Robin.

Det har alltid funnits en positiv Candidator-anda, jag vet inte vad det är men det är något som känns väldigt bra. Jag tycker ofta man hör det från personer som besöker oss, de säger att de möts av en positiv känsla när de kommer in på kontoret.

När man själv kommer in på kontoret på morgonen är det fullt fokus på att planera sin dag och skapa sig en överblick. Man tittar på de ärende som kommit in, om vi har något akut, och vad vi behöver göra för att driften ska fungera ännu bättre. Jag är noggrann med att ha samma rutin för hur morgonen startar varje dag, jag tycker att det blir enklare att ta tag i det som behöver göras då. Egentligen har jag koll på läget redan innan jag kommer in till kontoret, allt finns ju i mobilen så där har jag redan gjort en koll och fått en uppfattning om hur dagen kommer att se ut.

Dagarna fylls med allt från kundmöte till implementationsarbete. Utav oss i gruppen är det jag som reser mest så arbetsdagen kan ske från alla möjliga olika platser. Det är något som jag tycker är bland det allra roligaste med mitt arbete, att det är så varierande!


Efter en arbetsdag som alltid går i högt tempo är det bra att fokusera på något annat än jobb. För Robins del är det träning som gäller, framförallt mountainbike.

Jag tycker att det går riktigt fort när jag cyklar men jämför jag mig med andra på kontoret så inser jag att jag är rätt långsam. Det är skönt att man tvingas koppla bort allt annat när man är ute och ha fullt fokus på det man håller på med. Är man trött och ofokuserad slutar det med att man ligger på marken 2 meter framför cykeln, det har hänt. Jag cyklar året runt även när det snöar, denna tiden på året är det pannlampa som gäller. För ett tagsedan skulle jag ge mig ut i snöstorm men det gick inte riktigt med cykeln, så då gick jag ut och sprang istället.


Till dem som funderar på att söka en tjänst hos oss på Candidator hälsar Robin att man inte ska vara rädd för att söka även om man känner att sin utbildning inte räcker till. Ibland finns det projektanställningar eller tjänster inom first line support lediga där det är lägre krav på att komma in, sedan kan man jobba sig uppåt.

Det är något som verkligen är bra här på Candidator, det finns hela tiden stora möjligheter till utveckling och att förändra sin roll. Det är upp till dig själv hur mycket du vill utvecklas!

robin.magrini@candidator.se

+46 322 671051

Jobbar du redan på Candidator DGC?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

email
@candidator.se
Teamtailor

Employer branding från Teamtailor